miercuri, 11 decembrie 2013

Specii de pesti

                                                                           Molly
     

Este originar  din Mexic,Columbia.A fost descoperite pe raurile de pe coastele Mexicului pina in Columbia de castre Valenciennes in anul 1846.Are o rata de viata intre 3-4 ani si apartine familie Poeciliiade.Prefera apele mai sarate ,deoarece in apele dulci sunt predispusi la boli,de aceea in acvariu este bine sa se puna sare(1 lingura la 10l apa).In orice acvariu molly aduc un plus de farmec prin aspectul loc negru,intunecat,moale,cu aparente de catifea.Sunt potrivitti pentru copii deoarece se pot juca urmarind degetul dealungul geamului acvariului.Masculul are corpul mai suplu si alungit,femela avand corpul mai rotund.Masculul are aripioara anala transformata in gonopodiu,ajunge la o dimensiune de 8-12cm in captivitate. se recomanda sa aveti 1mascul la 2 femele.
Temperatura apei: sa nu scada sub 24 grade C;
Hranirea este la fel ca la xifo sau guppy.
Reproducerea:molly se reproduc la fel de usor ca si xifo si guppy.Este bine sa ai 1m/3f sau 1m/2f.Molly ajung repede la maturitatea sexuala daca sunt hraniti corenspunzator si cu hrana vie.Perioada de gestatie este intre 4-6 saptamani.Ofemela tanara da nastere la prima nastere la 10-30 de alevini, si dupa poate ajunge si la 60 alevini la o nastere.
Specii compatibile la fel ca la Xifo si guppy.
                                                                 
                                                                     Scalarul
Peştele-înger, cunoscut şi sub denumirea de “scalarul”, face parte din speciile de peşti imperiali, el fiind foarte elegant şi frumos colorat. Se numără printre preferaţii pasionaţilor de acvaristică tocmai datorită coloritului special.
Peştele-înger îşi are originile în apele stătătoare şi încet curgătoare din nordul Bazinului Amazonului şi în râurile de pe coasta Guyanei. Scalarul a fost descoperit în anul 1824, dar abia în jurul anilor 1920 a început să fie înmulţit şi crescut şi în captivitate.
Nevoile sale în captivitate
pH: 5,8 – 6,2
Temperatura apei: 23-17 de grade Celsius
Decor: acvarii bine plantate şi ascunzători
Volum acvariu: minim 75-90 litri pentru o pereche de peşti-înger
Personalitate: calm, nu poate convieţui liniştit cu speci de peştii foarte vioi
Schimbarea apei: 20 % pe săptămână
Hrană: peşte omnivor; trebuie hrănit de două ori pe zi, iar dieta trebuie să fie una echilibrată.

Carasul auriu
Carasul auriu a fost crescut de oameni ca animal de companie încă din anii 970, când au început să fie crescuţi şi înmulţiţi. Chinezii şi mai apoi japonezii au dezvoltat numeroase varietăţi de caras auriu, iar în 1728 primul peşte de acest gen a fost adus în Europa. Încă de atunci, carasul auriu a devenit un peşte important pentru pasionaţii de acvaristică, iar la ora actuală este crescut în toată lumea.
Carasului auriu nu îi place apa caldă şi se simte perfect la temperatura camerei. Este un adevărat gurmand şi lasă mizerie în urma lui. De altfel, acvariul în care este ţinut nu trebuie să fie unul aglomerat, iar sistemele de filtrare şi de aerare trebuie să fie foarte eficiente.
Nevoile sale în captivitate
pH: 6,6-7,4
Temperatura apei: 18-24 de grade C...
                                                                             
                                                                          Neon
Paracheirodon innesi sau, mai simplu, peștele neon, este unul din cei mai populari pești de acvariu din întreaga lume. După cum îi spune și numele, acest pește este caracterizat de dunga de culoare albastru-neon. Celelalte culori ale sale sunt roșul irizat și argintiul de pe abdomen. Peștele neon provine din fluviul Amazon și poate fi găsit atât pe teritoriul Braziliei, cât și în Columbia și Peru. El preferă să stea într-o apă cu temperatura de 24-27 grade Celsius și un pH între 6,0 și 7,5.
Peștele neon are nevoie de un acvariu bogat în plante și care să se afle și lemne, pentru ca el să se poată ascunde. Din cauza dimensiunii sale (2,5 – 3,5 cm), neonul trebuie ținut în compania altor pești mai mici și neapărat cu minim 6 exemplare din specia sa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu