Dupa cum indica si numele provine din Asia si este folosita in special ca ornament in acvariu. Si-a castigat o reputatie destul de buna in acvaristca datoita frunzelor in forma de panglica ce se pot dezvolta pana la 40cm. Se reproduc prin stoloni si prefera apa dura si usor acida, cu o luminozitate ridicata.
Elodea canadensis
O planta intalnita in apele dulci de la campie, originara din America, se inmulteste vegetativ (prin bucati de ramuri care se rup usor din dreptul nodurilor). Elodea nu se planteaza in substratul de nisp, ci pluteste liber in apa acvariului.
Cabomba aquatica
Planta originara din Brazilia si Mexic. Are o tulpina lunga si mult ramificata pe care se insira frunze opus dispuse doua cate doua. Frunzele sunt subtiri rasfirate in evantai. Necesita o ingrijire atenta pentru a putea creste intr-un mod corespunzator. Se indica a fi tinuta in apa cu duritate mica, la o temepratura de 20°C si nu in bataia directa a soarelui.In acvarile in care apa nu este schimbata des, particulele de murdarie si alge se aglomereaza repede pe filamentele frunzelor si inabuse plante. Folosita ca planta decorativa, Cabomba oxigeneaza bine apa acvariilor.
Vesicularia dubyana (muschiul de Java)
O planta tropicala foarte cunoscuta in lumea acvaristicii, utilizata indeosebi ca suport pentru depunerea oualelor de catre pesti sau ca adapost pentru alevini. Se fixeaza pe decorul natural (roci, lemn, alte plante) sau pe cel artificial, dezvoltanduse foarte repde si acoperind o larga arie in ape dulci, acide si cu lumina puternica.
Cryptocoryne undulata
Este o planta submersa originara din apele dulci aflate in Ceylon. Are o tulpina subterana ramificata de la care porneste un manunchi de frunze drepte lanceolate de 15-20 cm lungime. Ea se dezvolta bine la temepraturi cuprinse intre 25-30 °C in ape sarace in saruri de calciu si usor acide. La fel ca si Vallisneria spiralis este recomandata pentru acvariile de reproducere, oferind un bun suport de depunere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu